maanantai 31. tammikuuta 2011

Mmmm.. lankaa..

Mitä tapahtuu, kun Neulemaakarilla on hetken tylsää töissä. Se menee Ravelryyn. Siellä se lukee Finnish Knitters -foorumia ja sieltä yhtäkkiä jotenkin aivan täysin tahattomasti eksyy Ilun Handu -kauppaan. Klik klik klik ja kohta Neulemaakari kaivaa tunnuslukukorttia lompakosta..

Ja tänään ne saapuivat postilaatikkoon! Jei!
Kaksi kerää paksua babyalpakkaa ja kaksi kerää alpakkamerinosukkalankaa väriltään "Don Johnson Big Band" :)

Lankojen kuvaaminen sisätiloissa on vaikeaa, värit ei ikinä tunnu vastaavan todellisuutta. Nyt yritin taas saada värit kohdalleen, ja löysin kamerasta siinä sivussa (itselleni) uusia ominaisuuksia.. Joista ei kuitenkaan ollut tässä kuvauksessa apua. No, voisi ne värit pahemminkin heittää, mielestäni nuo vastaavat aika hyvin keinovalo-todellisuutta.

Kun ei osaa nykyistäkään kameraa käyttää kovinkaan tehokkaasti, niin miksi kuitenkin tuntuu, että tarvitsisi entistä järeämmän ja hienomman kameran. Aivan on pakottava tarve. Vaikka ei ikinä kuitenkaan tule lähdettyä sen kanssa minnekään erikseen kuvaamaan. Vaikka aikoisi.

Sama lankojen kanssa. Pakko saada, mutta milloin ehtii neulomaan ne kaikki. Oikeasti ei varmaan ikinä, mutta sitä ei passaa myöntää. Yhtään ei ole ilmestynyt tyhjiä koloja lankahyllyyn ja iso lankakorikin on jatkuvasti kukkuroillaan.

Siinä korissa pitäisi kuitenkin olla vain ne langat, jotka ihan kohta otetaan puikoille. Alkaisi olla taas aika siirtää siitä jokunen kerä takaisin lankahyllyyn. Kyllä sinne vielä mahtuu, kun litistää minigrip-pussit oikein kunnolla.

En ole ostanut Ilun lankoja aiemmin, vaikka monesti on houkuttanut. Nyt ei voinut enää vastustaa. Värin valinta olikin melkein mahdoton tehtävä, mutta lopulta päädyin kuvissa näkyvään. Halusin kokeilla jotain erilaista, kun aina tulee ostettua niitä samoja tai samankaltaisia värejä. Kannatti. Tykkään.

Ei hajuakaan, mitä näistä joku päivä tulee. Jotain itselle kuitenkin. Tekisi mieli aloittaa kutomaan niistä heti jotain, mutta kun on vielä ne veljenpoikien sukat. Ja se takki silke-tweedistä..

Ei auta. Kutomaan hop hop! .. Ai niin, nukkuakin pitäis..

Ei kommentteja :