torstai 30. kesäkuuta 2011

Aloitukset kasassa

Sain kaikki aloitukset tehtyä ajallaan, mutta en aivan omien sääntöjeni mukaan, sillä tietenkin toiseksi viimeisenä päivänä kävi kämmi eli unohdus.

Meille tuli juhannusaattona kauan odotettuja vieraita Pohojammaalta, ja niinhän siinä kävi, että unohdin aloittaa uuden projektin juhannusaattona. Muistin sen kyllä aiemmin illasta, mutta silloin vielä tuumasin, että onpa tässä aikaa.. No, juhannuspäivälle jäi sitten kaksi projektia aloitettavaksi.

Silloinkaan en toki malttanut kauheasti miettiä, mitä töitä aloittaisin, kun halusin keskittyä vieraiden seuraan, joten tuli melkoiset pika-aloitukset :) Vieläpä samasta langasta, kun varastosta löytyi Kauhavan Kangas-Aitan Melliä, jonka olen jo pitkään halunnut käyttää pois.

Tällä kertaa en jaksanut enää ottaa erillisiä kuvia viimeisistä aloituksista, vaan otin ryhmäkuvan..

KYH#19
Susan Lawrancen suunnittelema Tuesday Night cowl, lankana Manos del Uruguay Wool Clasica.
Tästä tykkään jo nyt, vaikka se onkin vielä hyvin keskeneräinen ja aika kirjava siitä tulee.. Mutta sitten, kun kauluri tulee ensimmäistä kertaa käyttöön, on pihalla varmasti taas harmaata, ankeaa ja loskaa, joten värejä tarvitaan!

KYH#20 Torkkupeitto Novita Teddysta
Tämä on ihan perussettiä, ja niin helppoa kuin voi keksiä.. Aina-oikeaa nurkasta nurkkaan, tosin yritän tehdä tästä enemmän suorakaiteen mallisen kuin neliön.

KYH#22 Huovutetut lapaset Zitron Loftista
Nämä samaan tyyliin kuin tammikuussa raportoimani lapaset.
Väri on ainakin niin kiva, että näistä ei voi tulla huonot!

KYH#24 Tossut Kauhavan Kangas-Aitan Mellistä
Tällaisetkin olen tehnyt ennenkin.. Nämä jää itselle, on niin ihanan metsäiset värit.

KYH#25 Virkattu & huovutettu pannunalunen Mellistä
Tähänkään ei ole mitään ohjetta, tarkoituksena tehdä keskustasta tiivis ja sitten reunoille ihan yksinkertaisia ketjusilmukkakaaria kevennykseksi.

Ja sitten on pari valmistakin työtä!

KYH#23 perustuu Valerie Whittenin ohjeeseen Olivia's Butterfly. Tai itseasiassa siitä näkemääni kuvaan, itse ohjetta en sen tarkemmin katsonut.
Lankana Garnstudion Muskat, jota kului noin yksi kerä.

Ohjeessa hatun reuna ei ole lierimäinen, eikä ollut alunperin minunkaan tekeleessäni, mutta aloitusreunasta oli tullut sen verran tiukka, ettei hattu mahtunut kummitytölle. Purin reunan pois ja lisäsin kolme kierrosta pylväitä, niin että reunasta muodostui pieni lieri.

Lakki valmistui muuten aloituspäivänään, mutta sitä sovitettiin 1. kerran juhannuspäivänä, jolloin reunan purkutarve tuli ilmi. Joten se valmistui uudestaan 25.6. :)

KYH#21 on pitsiliina Kukka ja perhoset.
Ohje Mary Olki, Uusi pitsikirja.
Lanka Novita Kotiväki.
Liina valmistui 26.6.

Minulla on tuosta samasta langasta jo kohta 10 vuotta vanha äidin neuloma sängynpeitto ja peräti itse virkkaamani pitsiverho!

Alunperin äidiltä jäi tuota lankaa sängynpeitosta, joten päätin tehdä lopusta langasta peittoon sopivan verhokapan. No tietenkin lanka loppui kesken ja sitä piti hamstrata taas tarpeeksi lisää. Tietenkin sitä oli sitten hieman liikaa..

Kyllä harmittaa, ettei pitsiliinat oikein sovi sisustukseen, näitä olisi niin kiva tehdä. Tämä liina on kyllä nyt ruokapöydässä "näytillä", sopi se siihen tai ei.

Tykkään muuten kovasti Mary Oljen tavasta kirjoittaa ohjeet. Lyhyitä ja ytimekkäitä.

Senpä olen tässä huomannut, että kesällä virkkuutyöt edistyy paremmin. Neulominen on käsille ts. sormille hikisempää hommaa.

Senkin olen jo joutunut karvaasti itselleni myöntämään, etten mitenkään voi saada kaikkia kyhäelmiäni valmiiksi määräajassa. Tai toki ymmärsin sen jo siinä vaiheessa, kun otin puikoille neulepuseron ja sitten vielä toisen, ja kun on ne pari huiviakin ja..

Vaikka loma pian alkaakin, en vaan pysty neulomaan kaikkialla kaiken aikaa.. En voi hyödyntää esim. automatkoja, koska matkapahoinvointi rankaisee välittömästi, jos yritän neuloa/virkata/lukea/surffata kännykällä.. Nimimerkillä Kokemusta on.
Lisäksi yli viikon ulkomaanreissu vie leijonanosan hyvää neulonta-aikaa! Joten tiedän, että kisa on jo hävitty.. Mutta ei tässä silti osaa vielä kokonaan luovuttaa ;)

Heinäkuun loputtua onkin sitten töissä päätteen ääressä hyvä parannella jännetupintulehdusta ja jumittavia hartioita. :D

1 kommentti :

Huopatossunen kirjoitti...

Sinulla onkin niin isoja KYHäilyjä ettei niitä millään voisi saada valmiiksi vaikka vuorokaudet ympäriinsä neuloisi :D

Oikein mukavaa lomaa :)