keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Joko voi luovuttaa eli KYHit 4 - 7

Olen huomannut, että minähän en oikeastaan ehdi neuloa kovin paljoa per päivä. Olen luullut, että neulon jatkuvasti. En todellakaan! En tiedä, mitä sitten teen sen ajan, kun olen luullut neulovani.

Joka tapauksessa, keskeneräisten töiden korissa alkaa jo olla ruuhkaa, ja pyöröpuikot loppuu kesken. Pitääkö oikeasti kohta kaivaa esiin suorat puikot jemmasta. Ja nyt ollaan vasta päivässä 8.

Mutta mitä ihmettä, kun ei ahdista ollenkaan?! On ihmeen kivaa, kun on erilaisia keskeneräisiä neulomuksia. Kun tietää, että ei niitä voi kaikkia saada hetkessä valmiiksi, on turha edes yrittää eli siis siinä mielessä voi "luovuttaa" liiasta suorittamisesta ja vaan neuloa. Toki olisi kyllä vielä kivempaa, kun oikeasti ehtisi neuloa enemmän.

Joka päivä alan joskus iltayhdeksän, kymmenen aikaan kuumeisesti selaamaan Ravelrya ja neulelehtiä löytääkseni itselleni uuden projektin. Alun suunnitelmastani pidän vielä kiinni, eli työ on aloitettava oikeana päivänä, vaikka vain 5 minuuttia ennen puoltayötä :)

Siihen sopivan mallin hakemiseen menee sen verran aikaa, etten ennen nukkumaanmenoa oikeastaan ehdi neuloa kuin muutaman kerroksen ja sitten siirrän sen keskeneräisten töiden koriin. Ja seuraavana päivänä sama homma.
KYH-työnä #4 eli 4.6. aloitin ne aikomani virkatut lasinaluset, 6 kappaletta. Kaksi olen jo saanut virkattua ja pingotettua. Helppoja virkattavia, mutta menee niissä minun virkkuutahdilla silti oma aikansa. Sopivat toisaalta hyvin "välipaloiksi" muiden töiden väliin.

Lankana 6-säikeinen Liina Kalalanka, väri Lime. Ohje on Onnen tähti Mary Oljen Virkattuja vuodepeitteitä -kirjasta.

Oikealla samassa kuvassa KYHit 5, 6 ja 7.

5.6. Aloitin säärystimet kaksinkertaisesta punaisesta Garnstudio Alpacasta. Ne on jo kerran purettu, kun ohjetta seuraten niistä näytti heti tulevan liian löysät. Luultavasti tulenkin tekemään nämä säärystimet vain ohjetta mukaillen.

6.6. Otin työn alle kyntöset (eli kynsikkäät) miehelle. Tästä kerästä on vyöte kadonnut, joten en tiedä, mistä langasta on kyse. Kuva-googlailun perusteella saattaisi olla Schoeller+Stahl Fortissima Socka.

7.6. Aloitin villapuseron itselleni Rowan Cocoonista. Ohje on Novita Talvi 2010, ohje 58. Tämä on niin paksua lankaa, että näyttää edenneen eniten.

Tämän päivän aloitus on vielä päättämättä. Onhan tässä vielä muutama tunti aikaa..

3 kommenttia :

Huopatossunen kirjoitti...

Hyvin olet pysynyt aloitusten tahdissa. Olen huomannut ihan saman, etten oikeastaan ehdi neuloa kovinkaan paljon. Mihin kummaan se neulomiseen suunniteltu aika tosiaan hupenee :0

Tintti kirjoitti...

Älä vielä luovuta!
:-)

TiiQ kirjoitti...

Tuo Onnen tähti on tosi kaunis virkkausmalli, itsekin olen tehnyt sillä mallilla kannunalusen ja vähän pienentäen lasinalusia. Tsemppiä KYHäilyyn!