keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Kesämekko kummitytölle

En ole toukokuussa saanut taas oikein mitään aikaiseksi. Yksi tekele pyörii korissa odottaen, että jatkaisin sen valmiiksi. Kyseinen työ perustuu omaan epämääräiseen visioon, ja siitä näyttääkin tulevan varsin epämääräinen. Joten ei yhtään innosta jatkaa sitä, mutta ei oikein osaa rueta tekemään mitään muutakaan.

Niinpä ilmoittauduin eilen KesäYön Hullutukseen 2011. Tänään pitäisi siis aloittaa ensimmäinen KYH2011 -projekti, eikä minulla ole vielä mitään hajuakaan, mitä tulen tekemään.

Minulla on kyllä "ooh, ihana, tämä pitää kyllä joskus tehdä" -ohjeita Ravelryssa suosikeissa ja jonossa ihan riittämiin, mutta en tiedä, onko vielä koittanut tuo "joskus" :)

Puolenkuun paikkeilla sentään kummitytön 1-vuotissyntymäpäivä sai tarttumaan puikkoihin. Piti oikein lähteä lankakauppaan, kun netistä tilaten langat eivät olisi ehtineet ajoissa.

Langaksi valikoitui miellyttävän pehmeä, itselleni ennestään tuntematon Mondial Bamboo 100%. Lanka oli varsin mukavaa neulottavaa.. ja purettavaa..

Tähänkin kummitytön lahjaan tuli taas valittua vaaleanpunainen, kun lankaa ei löytynyt luonnonvalkoisena, mikä minulla oli alunperin mielessä.

Jouduin tosiaan purkamaan työn alkuvaiheessa useamman kerran, kun en ollut tyytyväinen mihinkään aloittamaani malliin.

Alkoi hieman tulla kiirekin, kun sunnuntai-iltana työ muuttui taas pelkäksi lankakeräksi ja paketti piti kuitenkin saada keskiviikkona postiin.

Loppujen lopuksi katsoin useista erilaisista ohjeista mittoja 1-vuotiaan vaatteille. Jostain löytyi ohimennen myös tuo mallineule.

Ja siitä sitten vaan kutomaan, ei siinä ehtinyt sen enempiä suunnittelemaan, kun viikonloppu oli jo kulunut purkuharjoituksiin.

Kastelun jälkeen mekko venähti pituussuunnassa ja näytti niin hirvittävän kapealta - ja olikin kapea verrattuna niihin ohjeisiin, joista olin ottanut mittoja - että olin varma, ettei se voi mahtua kummitytön päälle. Onneksi ne ohjeet taisivat olla reilua mitoitusta, koska mekko olikin hieman liian iso syntymäpäiväsankarille. Ehkä se kesän aikana käy sopivaksi, kasvuvauhti kuuluu olevan varsin hurjaa!

Lankaa mekkoon kului liki 200g. Pieni nöttönen jäi, josta neuloin pannan 1o1n joustinneuletta. Pantaan virkkasin myös yksinkertaisen kukan samasta langasta. Pannasta ei ole kuvaa, mutta se oli kuulemma synttäritytön mieleen ja juhlapäivän aikana oli pitänyt monesti kokeilla, että onhan panta varmasti pysynyt menossa mukana :)

5 kommenttia :

Sara kirjoitti...

Kaunis <3

Maikki kirjoitti...

Kaunis mekkonen!

MariJ kirjoitti...

Ihana mekko!

Sinikka kirjoitti...

Kauniin mekon sai tyttö.

Neulemaakari kirjoitti...

Voi, kiitos kauniista kommenteistanne!
Odotan juhannusta innolla, koska silloin pääsen näkemään kummityttöä pitkästä aikaa, ja ehkä samalla näen myös, miltä mekko näyttää hänen päällään "livenä" ;)