sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Kyhäelmien pino kasvaa..

Uusien projektien keksiminen alkaa tuottaa jo melkoista päänvaivaa.
Isompia töitä keksikin kyllä vaikka mitä, mutta kun tavoitteena kuitenkin olisi saada kaikki valmiiksi ajallaan, eli heinäkuun loppuun mennessä. Ja kun näistä KYH-aluista voi helposti havaita, että työt eivät juurikaan edisty..

Joten tässä postauksessa jälleen enimmäkseen niitä keskeneräisiä, useimmissa vain muutama kerros tehtynä. Mm. eilen aloitin Still light:n, n. 23:50. Jaksoin neuloa neljä kerrosta, mutta sitten oli pakko lähteä nukkumaan. Sekin on silti aloitettu! Eli tähän asti olen joka päivä onnistunut aloittamaan yhden ja vain yhden kyhäelmän. Olisin ihan tyytyväinen itseeni, mutta sitten huomaan lattialla lojuvan korin täynnä alkutekijöissään olevia kyhäelmiä, joihin ei ole koskettu sitten kesäkuun ensimmäisen viikon..

Vasemmalla:

8.6. aloitettu Rastafarian scarf (ravelryssa)
iloisen viher-keltaisesta vironvillasta.

Sekä 17.6. aloitetut sukat miehelle, näissä lankana Regia Hand-dye effect, väri 6554. Väri kiva, mutta muuten en langasta erityisesti pidä. Kudon 2,5mm puikoilla ja langassa kulkeva musta säie tekee jatkuvasti kiusaa.
9.6. Aloitin virkkaamaan pitsiliinaa. Minulla on pyörinyt lankakorissa varmaan 8 vuotta kaksi 50g kerää jotain Coatsin virkkauslankaa. Muistan ostaneeni ne Anttilasta ja sieltä sain mukaani myös pitsiliinan ohjeen ko. langalle.
Liinasta ei nyt ole tällä kertaa kuvaa, koska unohdin ottaa sen äsken mukaan kuvaussessioon ja nyt ei enää jaksa (siis on jo kiire päästä miettimään  tämän päivän aloitusta :)

10.6. Iski täydellinen ideoiden puute ja mikään ohje ei puhutellut. Kun "kaikki" neulovat ja virkkaavat erilaisia tiskirättejä, päätin kokeilla tiskauslapasta. Mies toimi lapasen testaajana kuvausta varten ja väittää että lapanen toimi hyvin, itse kyllä hieman vielä epäilen.
Lankana Novita Tennessee. Tiskauslapanen löprähtää melkoisesti kastuessaan, joten olisi pitänyt tehdä paljon tiukempi. No, se on sentään valmis ja melkoinen KYHäelmä onkin!

11.6. Ideapuute vaivasi edelleen, ja jotenkin lankavarastostakaan ei löytynyt mitään sopivaa.

Löytyi kuitenkin 1,2 kerää Rowan Cocoonia, josta päätin tehdä myssyn.

Ohjeeksi löytyi Ravelryn haulla Rachel Weaver:n aivan ihana Beanpole beanie.

Lankaa meni melkolailla yksi kerä, eli edelleen jäi nöttönen jäljelle.
Myssy valmistui paksusta langasta nopeasti, eli oli heti seuraavana päivänä päättelyä vaille valmis.

12.6. Ravelryn haku osui Liz Abinanten Saroyan -huiviin.
Langaksi otin Noro Kureyon sock:ia, jota minulla on pari kerää. Siitä varmasti saan tarpeeksi ison huivin.
Olen ehtinyt tehdä peräti kolme mallikertaa ja tykkään huivista jo nyt :)
Tätä huivia haluaisin jo päästä jatkamaan..

13.6. TAAS sellainen päivä, että ei ollut mitään ideaa, mitä haluaisin tehdä.

Sitten onneksi muistin, että olen jo pitkään aikonut tehdä itselleni saunahatun.

En ole ikinä saunahattua kokeillutkaan, mutta kun niin kovin olen kuullut kehuttavan, miten hyvä sellainen on saunoessa, niin nytpä pääsee kokeilemaan..
Tuskin kuitenkaan vielä ihan juhannussaunassa, tulee kuvaa katsellessa mieleen..
Lankana jotakin Evillan hahtuvaa, ehkä.. Vähän epäilyttää, tuleeko tuosta tarpeeksi paksu saunahatuksi?

14.6. Lisää paniikkiratkaisuja.
Halusin käyttää pois palmikkoneuleesta jäljelle jääneet reilut 2 kerää Novita Mamboa ja nehän saa näppärästi käytettyä huiviin, jota voi jatkaa niin kauan kuin lankaa riittää. 15.6. Saapui paketti Kauhavan suunnalta, joten aloin virkkaamaan Juhannusruusu-mattoa (pdf), joka on tullut vastikään vastaan ainakin parissa blogissa, ja halusin sellaisen myös omalle terassille.

"Lankana" Kauhavan Kangas-Aitan Lilli-ontelokude. Ohjeesta poiketen minulla kului mattoon melkein 3kg kudetta ja virkkasin nro 10 koukulla. Kokeilin ohjeessa mainittua nro 8 koukkua, mutta sillä virkkaamisesta ei tullut mitään.

Olihan tämän virkkaaminen aika hassua ja hidasta, kude ei ole samalla tavalla luistavaa kuin lanka ja kun se on vielä noin paksuakin.
Mutta olen tyytyväinen tulokseen. Matto tuli valmiiksi tänään.

16.6. Anoppi pelasti pähkäilyltä; hän toivoi samanlaista myssyä, mitä tein lahjakonttiin viime jouluna. Kyseessä on siis Natalie Larsonin ohje Star Crossed Slouchy Beret.
Lankana Novita Tempo, josta olen tehnyt anopille aiemmin kaulurin.

Kuten näkyy, vasta alkujoustin on tehtynä, mutta onneksi talvee-- heinäkuun loppuun on vielä aikaa.17.6. Aloitin sukat miehelle, kuten jo kerroinkin ylempänä.

18.6. eli eilen en taas keksinyt mitään pientä kivaa tehtäväksi ja aloitin pohtimisenkin vasta puoli kahdeltatoista, eli auttamattoman myöhään.

Niinpä kellon minuuttiviisarin lähestyessä vääjäämättä numeroa 12 tein sellaisen ratkaisun, että otin puikoille Veera Välimäen Still Light Tunic:n, jonka olen halunnut aloittaa jo toukokuun puolella.
Lankana Drops Alpaca, väri 7238 oliivi-mix.
 
Jospa tässä pikkuhiljaa alkaisi olla enemmän valmistuneiden raportointia, nyt on postaus täynnä epämääräisiä myttyjä, joiden seassa menee kaapeli ja puikonpäät törröttävät sinne sun tänne.
Tällaista ei ole tässä blogissa totuttu raportoimaan :D .. tätä se keskeneräisistä liki-ikuisuusprojekti -polvisukista polkkaaminen tiesi..

Tämän päivän työ on tietenkin vielä tähän kellon aikaan (21:33) arvoitus minulle itsellenikin.

1 kommentti :

Huopatossunen kirjoitti...

On siinä aloitus poikasineen, mutta myös valmiita :) Tuo tiskauslapanen vaikuttaa hyvältä idealta, pitääkin kokeilla kunhan saan jotain isoa tehtyä että jää puuvillalangan jämiä.