maanantai 25. heinäkuuta 2011

Eipä ole paljon kerrottavaa..

Sain kyhäelmän #2 eli Annis-huivin valmiiksi heti edellistä postausta seuraavana päivänä, eli keskiviikkona 13.7. Huivi siis edistyi hyvää vauhtia sen jälkeen kun nyppykerroksista oli päästy.. :)

En ehtinyt enää keskiviikkona raportoimaan valmistuneesta työstä, kun huivi piti tietenkin myös pingottaa ja piti alkaa myös pakkaamaan laukkuja Dublinin reissua varten. Niinpä Annis jäi pingotukseen peräti 9 päiväksi!

Eilen saavuimme takaisin kotimaahan, ja matkaväsymyksestä huolimatta piti oitis käydä päästämässä Annis vapauteen.. Olen huiviin nyt ihan tyytyväinen, jopa nyppyjen alueet näyttävät siedettäviltä, kun ei ala liian tarkkaan tutkimaan.

Nypyt näyttävät jotenkin hassuilta, aivan kuin ne olisivat "nurinpäin", ja varmasti kyllä tein ne ohjeen mukaan (paitsi virkkuukoukun avulla).. Mutta ei pitäisi paljastaa edes moisia, kun normaalilta katseluetäisyydeltä huivi näyttää ihan hyvältä.

Lankaa kului noin 1,5 kerää, lankana siis Austermann Royal. Huivi on luonnossa huomattavasti puhtaamman valkoinen kuin näissä kuvissa.

Dublinin reissullekin pakkasin tietenkin kaksi kyhäelmää mukaan, ajattelin että jos iltaisin ehtisi hotellilla tikuttaa.. Mutta aika vähän tuli edistystä kyhäelmiin tuolla reissulla. Ehkä n. 10cm KYH#12:een, eli  Saroyan-huiviin. Toisena työnä minulla oli mukana virkattu pitsiliina, mutta sitä en virkannut ollenkaan koko reissun aikana.

Aikaa kyhäilylle olisi kyllä ollut, koska sain kesken reissun flunssan! Jo 3. reissupäivänä alkoi kurkkukipu. Neljäntenä päivänä Wicklow-kierroksella tietenkin satoi vettä kaatamalla juuri silloin, kun olimme tutustumassa Glendalough:n, ja kurkkukipu senkun yltyi.

Seuraavaksi kurkkukipu helpotti, mutta seurasi flunssan pahempi vaihe, eli nenä ja korvat tukkoon ja kuumetta päälle. Kuudentena reissupäivänä vielä sinnittelin ja kiersin parit nähtävyydet, kuumeessa, aivan hikimärkänä ja päässä huimasi.. Varmaan muut turistit ajatteli, että ottaapa tuo tosissaan nähtävyyksien kiertämiset :)

Seuraavana aamuna olo oli jo niin karsea, joten oli pakko antaa flunssalle periksi ja jäädä lepäämään. Niin vietin viimeiset 3 reissupäivää tylsistyneenä ja tympiintyneenä hotellihuoneessa. Ostoskierroskin oli vielä tekemättä, kun oli tarkoitus mennä sitten reissun lopuksi. Ketutti siis niin kovasti, että ei oikein neulominenkaan kiinnostanut.

Mies sitten teki puolestani visiitin mm. This is Knit -lankakauppaan. Annoin ohjeeksi ostaa jotain kivaa lankaa. Olin mönkään menneen reissun takia varsin äkeällä tuulella, joten mies taisi saada melkoisesti paineita sen "kivan langan" löytämisestä. Siis varmaan ihan aiheellisestikin pelkäsi, että jos ostokset eivät olisi mieluisia, palaute olisi suoraa ja painokelvotonta :)

Itse en tosin ollut ollenkaan huolissani miehen lankaostoksista, onhan hän ostanut minulle "yllätyslankaa" ennenkin hyvin tuloksin. Mies tietää lankamakuni, mutta saattaa silti valita lankoja, joita itse en edes hoksaisi, tai mitä en itse raaskisi ostaa..

En pettynyt tälläkään kertaa.

Irlannin lankatuliaisina siis kaksi vyyhtiä LHoganin "sportweight:iä" värissä Lisarae, ja toiset kaksi vyyhtiä Hedgehog Fibres'n sukkalankaa värissä Swamp.
Molemmat ovat irlantilaisia lankoja, tai ainakin Irlannissa värjättyjä.

Ja onpa ihana olla kotona! Flunssasta toipuminen jatkuu yhä, ja vuorokausirytmi on lomatyyliin täysin sekaisin. Kyhäilyt ja loma jatkuu vielä viikon. Taitaa käydä niin, että kyhäilyjä jää enemmän kesken, kuin mitä tulee valmiiksi. Hassuinta on, että ei edes haittaa. Taisin oppia jotain.

2 kommenttia :

Huopatossunen kirjoitti...

Kurjaa että sairastuit matkalla :( Mutta lohtulankasi on kyllä mitä mahtavinta :)

Maikki kirjoitti...

Kaunis Annis!