torstai 28. heinäkuuta 2011

Maailman rumin pannunalunen ja muita kyhäelmiä

Tällä viikolla olen ollut varsin tehokas, kun vertaa aiempiin kesäviikkoihin! Siis KYHäilyjen suhteen, muuten tämä viikko on ollut silkkaa velttoilua.

Sain tiistaina 26.päivä valmiiksi kaksi kyhäelmää ja heti seuraavana päivänä toiset kaksi! Otinkin kyllä työn alle nopeita tehtäviä, eikä näillä keleillä ole hirveästi tehnyt mieli neuloakaan villapuseroa tai torkkupeittoa, ne tuottavat jo liikaa lämpöä sylissä :)

26.7. ensimmäisenä valmistui KYH#16 eli Star Crossed Slouchy Beret Novita Temposta.

Kuva on melkoisen ylivalottunut, oikeasti Tempo on tummempaa, samaa kuin joulukuun 2009 postauksen kaulurissa. Lankaa tähän myssyyn kului hieman reilu 100g.

Tämä oli jo kolmas näitä myssyjä, vaan saa nähdä pitääkö näitä tehdä vielä lisää pukinkonttiin.. Sellaista ne tontut ainakin vinkkasivat viime joulun jälkeen.
Toisena työnä samana päivänä valmistui se otsikossa mainittu maailman rumin pannunalunen, KYH#25. Yök yök yök.

Kerällä se metsäinen Kauhavan Kangas-Aitan Melli näyttää niin ihanalta. Mutta ei tässä, eikä varsinkaan huovutuksen jälkeen!
Ketjusilmukkakaaret pyörylän ulkoreunoilla huopuivat ts. kutistuivat paljon enemmän kuin keskiosa. Työllä ja tuskalla sain niitä venytettyä sen verran, etteivät vedä koko pyörylää kurttuun. Mutta ei ne enää miltään kaarilta näytä! Meinasin jättää kuvan pois, mutta olkoon se täällä todistusaineistona siitä, että tämäkin kyhäelmä on tehty..

27.7. ensimmäisenä valmistui KYH#22, huovutetut lapaset Zitron Loftista, joustin Novita Isoveli.

Itse lapasosa valmistui jo edellisenä päivänä, mutta ranneosat neuloin vasta huovutuksen jälkeen. Ranteissa on n. 15cm 1o1n-joustinta. Vaikka Isoveli ei huovukaan, teen ranneosat silti vasta huovutuksen jälkeen koska huovutuksen tulos on aina vähän mysteeri. Eli jos lapasosa huopuu liian lyhyeksi, sitä voi sitten joustimen pituudella vähän korjata.

Tällä kertaa kävikin niin, että unohdin käydä ottamassa lapaset pois koneesta kesken pesuohjelman, ja ne huopuivat enemmän kuin oli tarkoitus. Venyivät ne kuitenkin takaisin käteen sopiviksi.


Lapasten jälkeen neuloin valmiiksi KYH#24, eli tossut siitä samasta Melli-langasta kuin se karsea pannunalunen on. Näissä sama lanka ei minusta näytä ollenkaan pahalta. Neuloin tossut varpaista lähtien, joten näistä tuli omaan jalkaan juuri hyvin istuvat. Ja ne on todella lämpimät.

Oli muutenkin todella miellyttävää pistää näitä villaisia vermeitä päälle kuvauksia varten tällä helteellä..

Tossuihin piti tulla myös liukuesteet sock-stopista.. Vaan mönjä oli ilmeisesti kuivahtanut pullon pohjalle, koska pullosta tuli pihalle vain kamalan hajuista rusehtavaa nestettä, ei pisaraakaan varsinaista liukuestemönjää. Tossut on kyllä todella liukkaat, varsinkin portaissa saa olla varovainen, joten ehkä täytyy tilata uusi puteli sock-stopia.

Olisihan minulla vielä nopeasti valmistuvia ainakin nuo miehen kyntöset ja villasukat. Ne ei vaan innosta tällä hetkellä yhtään. Virkkausinnostuskin on täysin lopahtanut, pitsiliinaa (KYH#9) on tehtynä ehkä neljä kerrosta. Vaan vielä on muutama päivä aikaa.. Ties vaikka tässä vielä villapuseron ja torkkupeiton pyöräyttäisi valmiiksi.. :) Ehkä ei sentään!

Ei kommentteja :