lauantai 16. tammikuuta 2010

Aina myöhässä

En näemmä saa koskaan blogattua valmistuneista töistä ajallaan, vaan aina vähintään kuukauden myöhässä.

Joululomalta palatessani huomasin, että oikeaan ranteeseen, peukalon "juureen" puskee taas gangliota, ja joudun hieman rajoittamaan kutomista! Hiiren käyttöhän sujuu jo vanhasta kokemuksesta vasemmalla kädellä. Ganglio tekee siis paluuta viiden vuoden jälkeen. Lääkäri kyllä sanoi, että tulehduskipulääkettä ja normaalia käyttöä vaan. Mutta hän ei tainnut ihan ymmärtää puikoissa vietetyn ajan määrää..


Joulukuussa neuloin Kalajoki-sukat valkoisesta vuosikerta-Nallesta. Sukat ovat valmistumisen jälkeen olleet kovasti käytössä. Malli on yksinkertaisen kaunis ja ohjetta on kokemattomankin sukankutojan helppo seurata. Todennäköisesti näitä tulee tehtyä vielä toisetkin.

Jossain höperyyden puuskassa tilasin joulukuussa itselleni kolme sukkakirjaa Amazonista. Piti tilata vain pari kalenteria ja ehkä jokin inspiroiva neulekirja. Mutta että kolme sukkakirjaa! Tämä huvittaa ja hirvittää itseäni siksi, että kudon sukkia todella vähän. Lisäksi tilasin Jane Sowerbyn Victorian Lace Todayn. Ihania ohjeita, ei siinä mitään. Vaan kun täytyy rehellisesti todeta, että vielä vähemmän kuin sukkia, minä teen mitään pitsihuiveja! Olen kyllä monesti aikonut, koska niissä olisi varmasti haastetta. Vaan aina jää aloittamattakin, koska alan miettiä, mitä ihmettä minä jollakin pitsihuivilla tekisin. Tietysti niitä voisi lahjoittaa sukulaisille ja ystäville, mutta miten pystyisi aina varmistamaan, että lahjoitettu huivi pääsee hyvään ja rakastavaan kotiin, niin että siitä jaksetaan huolehtia vielä sittenkin, kun se ei enää ole suloinen ja ihana, vaan vaatii pesua ja pingotusta.


Viikko sitten valmistui Iceland-pusero Rowan Cocoonista, väri bilberry.
Kun näin tämän mallin Suuressa Käsityölehdessä 10/2007, se oli rakkautta ensisilmäyksellä. Silti kului reilu 2 vuotta ennen kuin aika oli kypsä toteutukselle.

Lankaa kului n. 850g, vaikka SK:n ohjeen mukaan 500g olisi pitänyt riittää jopa isoimpaan kokoon. Onneksi olin varautunut ja tilannut Cocoonia kokonaisen kilon. SK:n ohjeessa on muutenkin virheitä, mutta onneksi neuleesta on tarpeeksi iso kuva, josta näkee, miten kuvio oikeasti menee. Lehtikuvio jäi päähän helposti, joten sen jälkeen, kun uskoin, että vikaa on ohjeessa, eikä ymmärryksessä, työ edistyi nopeasti kipuilevasta kädestä huolimatta.

Tällä hetkellä työn alla on ylhäältä alas neulottava palmikkopusero, Designer Knitting, Fall 2009 #21. Lankana viimeinkin se aivan ihanan violetti Novita Mambo, joka meinasi päästä puikoille jo syksyllä. Eikä tässä malta nyt tälle päivää enempää kättä lepuuttaa -- kutomisiin!

Ei kommentteja :