maanantai 25. tammikuuta 2010

Neuleblääh iskee..

Palmikkopusero Mambosta valmistui lauantaina. Sain jopa langanpäät pääteltyä, niin vastenmielistä hommaa kuin se onkin.

En noudattanut ohjetta (Designer Knitting, Fall 2009, #21) aivan täysin: helmassa ei ole halkiota edessä. Oli siinä ensiksi, mutta eipä näyttänyt hääviltä. Joten purkuun meni ja toisella yrityksellä päätinkin tehdä puserosta huomattavasti pidemmän, koska Mamboa riitti. Jäi sitä vieläkin, kun en tuosta puserosta sentään nilkkapituista halunnut. Enpä oikein tiedä, mitähän niistäkin vajaasta kolmesta kerästä vielä keksisi. Ainahan voisi tehdä kaulurin tai kaulahuivin.. Niitä vaan on jo ennestäänkin aivan tarpeeksi (l. liikaa), kun olen joskus ennenkin keksinyt, että ylijäämäkeristä riittää juuri passelisti kaulahuiviin ;)

Hieman häiritsee tuo helmajoustimen päättely, kun se saa helman kevyesti liekottamaan. Toisaalta päättelykerroksen pitää joustaa kunnolla, koska pusero ulottuu polviin ja olisi suotavaa, että puserossa (vai onko se nyt pikemminkin neulemekko?) pystyy myös kävelemään. Saahan tuon purettua vielä myöhemminkin, jos alkaa häiritä yöunia.

Lankaa kului noin 950g. Väri on erittäin mieluinen ja mielestäni sopii minulle. Neule valmistui nopeasti, kun pääsin sitä viimein jatkamaan viikon lopulla. Olin viikko sitten leikkauksessa, ja niinpä viime viikko kuluikin pääosin sohvaan juurtuneena. Sairasloma olisi kyllä kulunut rattoisammin, jos kutominen olisi onnistunut, vaan kun en osaa neuloa makuuasennossa!

En ole kovin montaa neuletta uskaltautunut tekemään englanninkielisistä ohjeista, vaikka minulla onkin englanninkielisiä neulekirjoja (kuten ne joulukuussa tilatut!) ja DK on tullut postilaatikkoon vuosikerran verran. En oikeastaan tiedä, miksi olen englanninkielisiä ohjeita niin arastellut, koska tähän asti yhdenkään ohjeen kanssa ei ole ollut ongelmia. Lyhenteetkin alkavat olla selvillä, vaikkeivat kaikki vielä selkäytimestä tulekaan.

Ohjeista tulikin mieleen, että siinä on taas yksi asia, missä minä yritän aina oikaista! Ainahan pitäisi lukea ohje ajatuksella ennen aloittamista ja tehdä se mallitilkku ja ties mitä. Ei jaksa. Käyn suoraan toimeen ja puolihuolimattomasti silmäilen ohjetta sitä mukaa kuin työ etenee. Siitä saattaa seurata hyytävä rangaistus: pakkopurkua vähintään kymmenen senttiä. Ovat ansoittaneet ohjeensa ihan piruuttaan!

Tällä hetkellä ei oikein mikään lanka tahi ohje puhuttele. Selviä neulebläähin oireitahan nämä. Onko sitä vastaan olemassa mitään kunnon troppia???