lauantai 4. kesäkuuta 2011

KYHäelmät 1 - 3

Hirvittää tämä KYHääminen! En sittenkään aivan täysin tajunnut, mihin lähdin mukaan :-D
Ts. en osaa ajatella tarpeeksi pieniä ja nopeita töitä, vaan haluaisin aloittaa mm. Veera Välimäen Still Light tunic:n (ravelryssa), johon ostin ohjeen vastikään.

Harmi kun kesälomaan on vielä kuukausi. Eihän tästä KYHäilystä tule yhtään mitään, kun on aivan liian vähän aikaa ja aivan liian hitaat sormet..

Kun mennään vasta neljännessä päivässä, olen vielä siinä suunnitelmassa, että aloitan joka päivä yhden - ja vain yhden - työn, ja että kaikki työt ovat sellaisia, että ne tulevat käyttöön joko itsellä tai lahjaksi. Saa nähdä, kauanko kestää, että tästä periaatteesta on pakko joustaa ja neulon pelkkiä kapeita aina-oikeaa -kaulahuiveja päivät pitkät.. Vaikka kyllähän niillekin varmasti olisi käyttöä ja olisi samalla joululahjat valmiina koko suvulle :)

1.6. KYH-1: myssy huonoja hiuspäiviä varten. Niitähän meinaan etenkin kesälomalla riittää..
Lankana neuletakista jäljelle jäänyt Sublime Baby Cashmere Merino Silk dk. Myssy on ihan kiva, mutta ei se meikäläisen päässä näytä yhtään sen paremmalta kuin muutkaan pipot, myssyt ym. Tähän nuppiin ei päähineet passaa. Mistähän sekin oikein johtuu.

Myssy valmistui 2.6. kun samalla epätoivoisesti pohdin seuraavaa projektia.. 

2.6. KYH-2: Annis
Lankavalinta meni vaihtoon pariin otteeseen, joten päivän päätteeksi olin saanut projektia eteenpäin huikeat 2,5 kerrosta! KÄÄK! Annis on jo ennestään tuttu ohje, mutta tämän neulomisessa taitaa silti mennä ikuisuus..

Työ joutui tosiaan purkuun pari kertaa ja lanka vaihtui, kun en ollut kummankaan kohdalla tyytyväinen siihen, miltä työ alkoi näyttää.
Sitten vielä keksin, että valkoisenahan minä tämän huivin haluan. Kun mitään muuta valkoista langaa ei hyllystä löytynyt (paitsi nyt kun tätä kirjoitan, muistan että olisihan minulla ollut valkoista lankaa muitakin sortteja, mutta kun en muistanut katsoa toisesta jemmasta :) aloitin työn Austermann Royal:sta. Se kyllä tuntuu näiden 2,5 kerroksen perusteella ihan mukavalta langalta ja ehkä se sopii huiviinkin, vaikka sukkalangaksi tämän olen joskus ostanut.

3.6. KYH-3: neuletakki ystävän poikavauvalle (ohje VauvanDROPS nro 18-25)
Lankana Drops Fabel, väri 340 - blue lagoon.
Kuten kuvasta näkyy, tämäkin on ihan alkutekijöissään.

Saattaa olla että tänään alulle lähtee pienet virkatut pitsiliinat lasinalusiksi vaaleanvihreästä kalalangasta. Jos niitä tekee 6 kappaletta onko se 6 projektia vai yksi ;) No, minusta olisi vähän huijausta laskea ne kuudeksi, kun kysehän on setistä! Vähän niinkuin sukatkin on yksi projekti..

1 kommentti :

Huopatossunen kirjoitti...

Kivoja KYH-aloituksia ja jopa yksi jo valmiina :0


Minä kyllä laskisin lasinalukset jokaisen omaksi työkseen, varsinkin sitten loppukuusta ;)