sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Ensimmäiset satosukat

Viime kerralla kirjoitin innosta kutoa sukkia. Päätin sitten osallistua Sukkasatoon, että tulisi varmasti kudottua niitä sukkia.

Minulta ensimmäisenä Hillokellarin hyllylle lähtee Brainless-sukat.
Lankana Fleece Artist Trail socks, väri Lily Pond, langanmenekki 70g.
Sukkien koko 37/38.

Siis että voi sukkien kutominen kestää kauan! En minä mikään nopea kutoja olekaan, ja varsinkin sukat ottavat aina oman aikansa, kun minulla menee siinä työn pyörittelyssäkin aikaa. Teen sukat nykyään aina kaksi kerralla magic loopilla. Muuten tökkii niin kovasti sen toisen sukan tekeminen, niinku "miks mun pitää taas tätä samaa" :)

Vaan näissä sukissa riesaksi muodostui tuo kiila. Siihen muodostui karsea reikärivistö lisäysten kohdille, lähinnä vasempaan kiilaan. Siihen nurjan ja kierretyn oikean silmukan väliin. Yritin kiristää oikein tosissani! Ja sitten vielä vähän lisää, että soi. Taisi kiristyä vain leukaperät.

Kaksi kertaa pääsin kantapäähän asti, kun sittenkin vielä päätin purkaa kiilan alkuun, kun en vaan voinut elää niiden reikien kanssa. Kolmannella yrityksellä tein vasemman kiilan lisäykset toisella tavalla ja niin siitä kiilasta tuli ihan ok. Ts. parempaankaan ei nyt vaan pysty!

Tekisi mieli myös avautua itse ohjeesta.. No jos sanon vaan sen verran, että mielestäni ohje oli tarpeettoman pitkä ja selostava, kun kyse on kuitenkin varsin yksinkertaisista sukista. Myönnetään, etten ole mikään kärsivällinen luonne, ehkä siksi ärsyynnyin tästä liikaa "selittävästä" ohjeesta niin kovasti.

Seuraavat sukat on jo aloitettu. Niistä pitäisi tulla valmista nopeammin, koska työhön otin paksumpaa lankaa ja vielä aivottomamman ohjeen :)

2 kommenttia :

Huopatossunen kirjoitti...

Kauniit sukat ja tosi kiva lanka :) Minulle ainoa tapa saada sukkapari valmiiksi on tehdä sukat yhtaikaa.

Liian pitkät sepustukset neuleohjeessa eivät ole minunkaan mieleeni.

MariJ kirjoitti...

Kauniit sukat!