maanantai 19. syyskuuta 2011

Joulunpunaiset


Kuten edellisessä postauksessa kerroin, satosukkiin #2 otin paksua lankaa ja aivottoman ohjeen. Niinpä nämä joulunpunaiset sukat valmistuivatkin samana päivänä. Sukat päätyvät pukinkonttiin edellisen parin seuraksi. Kuka ne lopulta paketistaan jouluaattona löytää, senhän tietää vain tontut..

Lankana Novita Isoveli, langanmenekki 100g. Sukan koko n. 38

Mallineuleen otin Novita Syksy 2010 lehdestä, ohjeesta numero 64. Muuten sukat on ihan peruskauraa varpaista aloitettuna. Jatkoin vartta niin kauan kuin lankaa riitti. Tuli aika passelin kokoiset.

Varsi on päätelty JSSBO-menetelmällä, jota kokeilin ensimmäistä kertaa Brainless-sukissa ohjeen mukaisesti. Näissä sukissa päättely toimii jo selvästi paremmin kuin ensimmäisissä. Vaan täytyy tätä tapaa vielä jonkin verran kokeilla, ehkä tämä on kelpo päättelytapa patalaiskalle (joka ei siis useinkaan jaksa ommellen päättelyä), joka kuitenkin haluaisi joustavat sukanvarret. Yleensä teen joustoa vaativat päättelyt double crochet bind off -menetelmällä. Sen voi kyllä tehdä ihan neulepuikoillakin, pitää vain muistaa neuloa silmukat yhteen takareunoistaan.

Seuraavien sukkien ohjetta tahi lankaa en ole vielä valinnut, mutta tuskin niistä tulee näin nopeasti valmista.

1 kommentti :

Huopatossunen kirjoitti...

Kiva mallineule sukissa :) Tuota samaa päättelyä minäkin käytän: helppo, nopea ja hyvä lopputulos.