tiistai 2. syyskuuta 2014

Joulu on taas.. ihan kohta!

Niin, ihan kohta!! Kun uuden perheenjäsenen pitäisi syntyä vielä näin syyskuun aikana, oon jo alkanut varautua jouluun, eli pukinkontin täyttämiseen itsetehdyillä asioilla. Vaan niistähän ei passaa vielä mitään kuvia julkaista, kun tänne jo niin moni lahjottava osaa tiensä!

Siksipä julkaisenkin nyt (viimeinkin) vain nuo kolmet villasukat, jotka sain valmiiksi Tour de Sockin aikana. Kahden etapin sukat on vielä kesken, enkä ole niihin viitsinyt moneen viikkoon edes koskea. Iski sukka-blääh! Viimeisen etapin sukkia en edes aloittanut, ei ollenkaan kiinnostanut se malli.

No, puolet valmiiksi kisan aikana oli silti ihan ok tulos mulle, kun yleensä en kesäisin tykkää kutoa oikein mitään. Niin siinä kävi tälläkin kertaa, että kun kunnon helteet alkoivat, kutominen kävi ihan kirjaimellisesti niin nihkeäksi, että ei sitä enää miksikään nautinnoksi voinut kutsua ja kutominen jäikin välillä moneksi päiväksi.

Ensimmäisen etapin sukkaohjeena oli Wye (ravelry), minun sukissani lankana Hopeasäikeen Sukka, väri Sahrami. Näistä tuli vähän itselle ahtaat kantapäästä, mutta tykkään silti ja pidin itsellä! Lanka on aivan mahtavan väristä.




Toisen etapin ohjeena oli Kam Chu (ravelry). Näissä sukissa lankana Knitlob's Lair Väinämöinen, värinä Ärjy. Nämäkin pidin itsellä, värikin on ihana, vaikken mikään pinkin ystävä yleensä olekaan. Ehkä sen vaan tarttee olla tarpeeksi ÄRJYÄ!


Neljännellä etapilla ohjeena Dazzle them from behind (ravelry). Näissä lankana Cascade Yarnsin Heritage värissä 5617. Helmet oli Miyuki Delica 8/0, väri galvanized crystal. Nämä lähtivät lahjaksi, vaikka omaankin jalkaan olivat ihan sopivat.

Kisan myötä tuli todettua, että mikään pikaneuloja en ole, ja etten myöskään innostu kutomaan vain kisaamisen vuoksi.

Koruja on syntynyt enemmän kuin neuleita ja korujen säilytys on entistäkin haastavampaa.. Pahvilaatikko ei ole mikään kaikkein elegantein ratkaisu. Ei olekaan mitään järkeä tehdä lisää koruja, kun vanhatkin on käyttämättä. Se on vaan se näprääminen niin mukavaa. Varmaan pitäisi alkaa niitä tyrkyttämään eteenpäin. No, ehkä jossain vaiheessa saan viriteltyä yhdestä kaapista itselleni korukaapin ja tyrkkään tekeleet sinne roikkumaan, voin niitä sitten katsella ja ihailla! ;) Silmukkamerkkejäkin alkaa olla sellainen määrä, että kaikkia en ehdi ikinä käyttämään. Ne onneksi vie hyvin vähän tilaa tuolla käsityölootassa, joten niiden valtava määrä ei niin haittaa.

Koruista ei ole ollenkaan kuvia, kun ei täällä mun "työhuoneessa" mahdu kuvaamaan. Oon siis vallannut meidän tietokone-/vierashuoneen omaksi työhuoneeksi. Jokainen pienikin taso täällä on täynnä jotain käsityötilpehööriä. Isoin pöytä, missä voisi muuten kuvata, on täynnä helmilaatikoita ja muuta korutarviketta. Välillä tietenkin raivaan pöydän tyhjäksi, mutta enhän tietenkään silloin muista ruveta kuvia ottamaan, tai ei vaan huvita. Ja seuraavana iltana on taas laatikot levittäytyneet pitkin pöytää..

Eilen sain valmiiksi Nurmilintu-huivin (ohje ravelryssa). Huivistakaan ei tule vielä tänne kuvaa, koska se on yksi lahjaneuleista. Tein huivin Schoppel-Wollen Zauberball-langasta, värinä schokocreme. Lopetusreunaan lisäsin vielä kirkkaita helmiä. Tuli aika kiva ja pidin ohjeesta, joka oli lyhyt. Mähän en tykkää "jaarittelevista" ohjeista. Nurmilintu oli oikein rentouttava neulottava, voin suositella tv-neuleeksi.

Toukkapussiahan mä näemmä kudoin viimeksi, kun päivitin tätä blogia. Sain sen pussin jopa valmiiksi, mutta kuvaa siitä ei taida olla.. No ei se kummoisen näköinen olekaan, semmoinen pötkylä. Varmaan on söpömpi sitten kun siinä on vauva sisällä.  Pitäisi tehdä toinenkin enemmän tyttöväreissä vastasyntyneelle kummitytölle, vaan se oli niin tylsä neulottava, että ei pysty! ;) Sinänsä hassua, kun toukkapussi on sentään 2 oikein, 2 nurin, ja Nurmilinnussa on vain pelkkää oikeaa (no joo, pitsiosuudessa myös langankiertoja ja kavennuksia), ja silti toukkapussi oli näistä se puuduttava projekti.

Päivitystahdista päätellen olisi jo syytä varoiksi toivottaa hyvää joulua! Mutta en kehtaa. Niin, ja jospa edes se toukkapussi tulisi esiteltyä oikealla käyttäjällä vielä tämän vuoden puolella.
Kuulumisiin!

1 kommentti :

Mamma A. kirjoitti...

Totta,lahjoja pitäisi tosiaan alkaa jo hamstrata...yhtenä vuonna aloitin lahjojen neulomisen tammikuussa, mutta nyt en ole vielä tehnyt mitään sen projektin hyväksi.Kiire tulloo:S...