sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Monta pientä..

Taas tulee tällainen monen kuukauden saldo yhdessä postauksessa -päivitys.. Vaan kun ei taho jaksaa ottaa noita valokuvia, ja sitten kun joskus innostuisi, niin kamerasta on akku loppu. Niin uhkasi käydä tänäänkin, mutta onneksi akku latautui nopeasti ja innostus ei ollut vielä ehtinyt kokonaan kadota.

Jo marraskuussa valmistui tämä punainen pusero Novita Mambosta. Ohje on Drops 102-35, alunperin Eskimo-langalle. Mamboa tähän kului hieman alle 800g.

Jostain syystä tästä omastani tuli paljon napakammin istuva kuin ohjeessa, vaikka olisi pitänyt tulla kaikkien laskelmieni mukaan vähintään yhtä "oversize" kuin Dropsin ohjekuvassa!

Kaikesta huolimatta tätä on tullut pidettyä suht paljon, kun se on niin ihanan lämmin ja punainen!

Jouluksi 2010 en sitten ehtinyt tehdä läheskään kaikkia neulottuja lahjuksia, mitä olisin halunnut ehtiä. Havahduin koko jouluun sittenkin liian myöhään.

Niistä neulelahjoistakin tuli kuvattua vain kummitytön neule, koska muiden paketoinnissa tuli yhtäkkiä kiirekiire ja ei siinä kaikessa hässäkässä muistanut mitään valokuvaamisia. Kummitytön lisäksi pikkuveli, anoppi, 2 ystävää ja käly löysivät paketista neulottuja juttuja: lapasia, huiveja, villasukkia ja myssyjä..

Kummitytön liivijakussa lankana ihanan pehmeä Sublime Baby Cashmere Merino Silk dk, väri 102 Jammy.
Lankaa liiviin kului n. 4 kerää eli 200g. Nappeina 3 emaloitua kookosnappia.
Ohje on Sublimen Little Cherry Cardie (ravelryssa), joka on julkaistu Modassa 1/2010.

Tilasin kyseistä lankaa yhteensä 6 kerää, joten sain tehtyä siitä myös kahdet junasukat.
Kahdet siksi, kun ensimmäisistä tuli turhan suuret. Isommatkin sukat kyllä lähti samassa paketissa, eiköhän nekin ole pikapuoliin sopivat. Kummityttö kun tuntuu kasvavan huimaa vauhtia!

Kälylle tein asustesetin jossa oli lapaset ja myssy, lankana musta Novita Isoveli.

Myssy oli mielestäni sen verran kiva, että välipäivinä tein itselleni samanlaisen, mutta valkoisena.

Myssyn ohje on Natalie Larsonin Star Crossed Slouchy Barret, joka oli oikein mukava neulottava, juuri sopiva joulukiireisiin.

Kälyn myssyyn tein yhden mallikerran enemmän kuin ohjeessa, että sain myssystä tarpeeksi "löysän". Omaan päähäni halusin vähemmän velton version. Kummankin myssyn kuitenkin pingotin 26cm Teema-lautasen päällä :)


Olisin halunnut tehdä veljenpojille myös jotain neulottua pukinkonttiin, mutta ei ollut hajuakaan koosta ja en halunnut pilata yllätystä kysymällä kokoa juuri ennen joulua.. Siitä olisi heti arvannut, että tädiltä tulee pehmeitä paketteja :)
Nyt tammikuussa neuloin muuten-vaan-lahjaksi kummallekin pojalle pipot, lapaset ja huivit. Sukat vielä puuttuu, ne täytyy tässä vielä pistää puikoille ennenkuin seuraavan kerran poikia nähdään. Toivottavasti ennen kevättä! Lankana Novitan 7 veljestä Raita, väri 894. En osaa tarkkaan sanoa, paljonko lankaa on kulunut yhteen settiin, mutta arviolta hieman yli yhden kerän, eli yli 150g.

Ikuisuusprojektina minulla on polvisukat Zauberballista (väri viinimarja 1872). Olen tehnyt niitä aina paremman tekemisen puutteessa silloin tällöin kohta puolen vuoden ajan, eikä loppua näy.

Minullahan siis ei ole tapana pitää nurkissa keskeneräisiä neuletöitä. Nuo on jo sen verran pitkällä, että en aio niitä purkaakaan, vaan kyllä ne vielä joskus valmistuu, vaikka ehkä vasta vuoden päästä.
Nyt ne näyttävät omituisilta pötkylöiltä ja kun ne ovat lojuneet milloin missäkin, on niissä kaikenlaista pikkuroskaa ja pölypalleroa kiinni. En halunnut olla vieraskorea ja siistiä niitä tätä kuvausta varten. Siistin sitten, kun näistä tulee sukat.

Päätyönä minulla on neuletakki Dropsin Silke-tweedistä, väri 24 - tumma lila. Sekin alkaa tuntua ikuisuusprojektilta, kun ei se etene niin millään. Neulon sitä ylhäältä alas ja nyt ollaan vasta hieman kainaloiden alapuolella menossa. Purkuoperaatioita on takana jo useampi..

Koska sen neuletakin tekeminen maistuu välillä puulta, ja lankahyllystä houkuttelevasti pilkisti riemunkirjavat Zitron Loft Colorit, oli tällä viikolla aivan pakko ottaa neuletakista tauko ja tehdä itselle huovutetut lapaset. Loftia ei kai enää nykyään valmistetakaan, nuo minun hyllystä löytyneet Loftit ovatkin jo monta vuotta vanhoja.

Huovutin lapaset koneessa ja satuin ottamaan ne juuri oikeaan aikaan koneesta, kun niistä tuli aivan passelit! Ihme! Siksi epäilytti, kun Novita Huopasesta tehtyjen lapasten kanssa ei käynyt yhtä onnellisesti muutama vuosi takaperin..
Vaikka nämä lapaset ovat aika tiiviiksi huopuneet, ne eivät ole huopuneet jäykiksi (kuten ne ainoat Huopas-kokeiluni) ja minusta on kiva, kun noista vielä erottuu silmukat.

Lopuksi kudoin joustimet ranteita lämmittämään. Lankaa kului melkein kaksi kerää, pienet nöttöset jäi. Tykkään näistä tosi paljon, värit sen tekee. Jonkun mielestä aivan karmeat ja kirjavat, minusta iloiset ja piristävät :)

Ei kommentteja :