sunnuntai 17. lokakuuta 2010

mekko talveksi

Elokuussa aloin innoissani kutoa itselleni neulemekkoa talvea varten.

Jatkoin sitä edelleen innoissani syyskuussa, vaikka jouduinkin purkamaan ja kutomaan helmaosan moneen kertaan ja se kävi todella puuduttavaksi.

Syyskuun lopulla tapahtui ikäviä. Elämä heitti raiteiltaan. Eikä tätä neulemekkoakaan olisi enää yhtään huvittanut tehdä valmiiksi. Onneksi kuitenkin tein, koska nyt mekko on toiminut "mukavuusasunani", kun on tuntunut, että kaikki muut vaatteet ahdistaa ja kiristää.

Mekkoon ei ole ohjetta ja senhän se on vähän näköinenkin.. Sitä on "suunniteltu" sitä mukaa, kun se on edistynyt. Ei siinä alunperin pitänyt olla hihoja ollenkaan, eikä tuollaista kaulustakaan, mutta tulipahan tehtyä ja olen oikeastaan hyvinkin tyytyväinen lopputulokseen. Mielestäni mekko näyttää oikeassa elämässä huomattavasti paremmalta kuin kuvissa, kun en saa noita ihania värejä mitenkään toistumaan kuvissa oikein. Tarvitsisi jonkun pätevämmän kuvaajan.

Mutta tuo helma! Olisi varmaan pitänyt ottaa se vielä kerran uudestaan, mutta pahoin pelkään että koko mekko olisi jäänyt kesken, jos olisin sen vielä kerran purkanut vyötärölle asti. Ehkä se helma alkaa laskeutua kauniimmin ensimmäisen pesun jälkeen, kun lanka ja neulos vähän rentoutuu.

Mekkoon kului yhteensä noin 12 kerää Noro Kureyonia, värejä 161 ja 183 suurin piirtein kerä vuorotellen.

Mekko on neulottu ensin vyötäröltä ylöspäin ja sitten alaspäin. Lopuksi, kun lankaa vielä oli soppelisti jäljellä, lisäsin hihat ja kauluksen.

Jäljelle jäävistä langoista tein ensiksi lapaset. Kun lankaa oli lapasten jälkeenkin yhä jäljellä, aloitin niistä pipoa, mihin lanka ei sitten ihan riittänytkään, ja päätin jatkaa pipon loppuun Yuzenilla... Onneksenne siitä pipohirviöstä ei ole kuvaa tarjolla :)

Nyt kun lokakuu on jo pitkällä, on olo ja mieli alkanut parantua. Olen jopa jaksanut käydä Ravelryssa tutkimusretkellä joululahjaideoita etsimässä. Joulu senkun lähestyy hurjaa vauhtia ja minulla ei vielä ole oikein edes suunnitelmia, mitä sitä pukinkonttiin laittaisi tänä vuonna. Jotain on onneksi valmiina, mutta niistä ei vielä blogata, lahjottavat kun ovat nykyään tietoisia tästä blogista ;)


1 kommentti :

Samma kirjoitti...

Kiva mekko! Aina ei tarvitse ohjetta onnistuakseen, isommissakaan projekteissa.