tiistai 12. heinäkuuta 2011

Hitaasti hitaasti

Olimme viikon maakuntakierroksella. Pakkasin mukaan kolme kyhäelmää. Sain koko reissun aikana kudottua 0 silmukkaa.. Ei ole mitään hyvää selitystä moiselle laiskottelulle, ei vaan neulominen napostanut :) Joten aika pahalta näyttää tämä KYH-saldo. Vaan onpahan tekemistä valmiiksi mietittynä vielä heinäkuun jälkeenkin.

Palasimme reissusta perjantaina, ja lauantaina alkoi neulominen taas "maistua". Ensimmäisenä otin työn alle KYH#3:n, eli neuletakin poikavauvalle, koska halusin jo saada tämän postiin ystävälleni.

Takki valmistui sunnuntaina 10.6. paitsi napit sain ostettua vasta maanantaina.

Ohje on VauvanDROPS nro 18-25, lanka Garnstudio Drops Fabel 340.
Lankaa kului vajaat 3 kerää, koko 6/9 kk.

Oletin tämän takin olevan nopea tehtävä, kun se on aina-oikeaa, mutta minulla meni tähän mielestäni aika kauan, vaikka ohjekin oli helppo. Lisäksi jouduin laskemaan kerroksia jatkuvasti, että saisin kappaleista varmasti samankokoiset. Olisikin kannattanut aloittaa molemmat kappaleet yhtä aikaa, niin olisi säästynyt laskemiselta. Vaan kun enpä tullut lukeneeksi ohjetta heti läpikotaisin, niin en heti hoksannut, että takki koostuu kahdesta osasta, jotka liitetään selästä yhteen. Eli taas yksi opetus siitä, että pitäisi aina lukea koko ohje läpi.

Sunnuntaina sain valmiiksi myös kyhäelmän #19, Tuesday Night Cowl.
 
Lankana Manos del Uruguay Wool Clasica, jota kului melkein täydet 2 kerää, ihan pieni nöttönen jäi jäljelle. Langan värikoodista tai nimestä minulle ei ole tietoa, vyötteetkin ovat kadonneet jonnekin.

Kauluri on niin lämmin, että näillä helteillä oli tuskaisaa käyttää sitä edes sen aikaa, että sain kuvat otettua. Mutta syksyllä tämä varmasti pääsee käyttöön.

Kaulurin valmistuttua jatkoin sitten KYHiä #2, eli Annista. Huivihan on mitä mainioin ja ohjekin jo ennestään tuttu. Mutta ne nypyt! Voi aargh! Kokeilin vaikka millä tekniikalla ja erikokoisia ja aina vaan ne nypyt näyttivät epämääräisiltä ja rumilta. Lopulta päätin jättää koko nypyt tekemättä ja purin työn 1. nyppykerroksen alkuun. Mies oli tyytyväinen päätökseen, nimittäin semmoista sadattamista oli se nyppyjen teko, että alkoi vissiin jo kuulijaa hirvittää.

No, kun sitä kerrosta aloin taas neulomaan ja tuli 1. nypyn kohta, minä vielä sittenkin sisuunnuin ja päätin, että nypyt tähän Annikseen tulee, vaikka menisi koko heinäkuu.

Joten tein nypyt ohjeen mukaan; tosin en saanut neulottua niitä 7 silmukkaa nurin yhteen ilman virkkuukoukun apua. Kaiken lisäksi nypyistä tuli näin ihan ok! Vaikka kokeilin samaa, ohjeen menetelmää jo tietysti heti ensimmäisenä, niin silloin nypyt ei muka onnistuneet niin. Ei ne tosin nytkään mitään huippukauniita ole, mutta kuten sanottua, ihan ok.

Sen sijaan neulos heti nyppyjen ympärillä ovat kaikkea muuta kuin tasalaatuisia, osa silmukoista on hirveän tiukkoja ja osa hirvittävän venyneitä. Joten aika karmealta näyttää edelleen. Saa nähdä, auttaako kastelu ja pingotus. Toki vielä riittää neulomista, ennenkuin ollaan pingotus-vaiheessa..

Tällä hetkellä siis 8 työtä 25:stä on valmiina. Onhan se sentään huikeat 32%..
Seuraavassa postauksessa todennäköisesti tiedossa selittelyä, miksi mikään ei valmistu :)

1 kommentti :

Huopatossunen kirjoitti...

Joskus tuntuu että mikään ei etene, mutta onhan sinulla sentään taas kaksi työtä valmiina :)

Hatunnosto nyppyjen selättäjälle, omista nypyntekokokemuksistani on jo parikymmentä vuottta enkä taida heti haluta uusia kokemusta :D