maanantai 31. lokakuuta 2011

Sukkasadot on ny kerätty

Kuudennet ja viimeiset satosukat valmistuivat eilen.

Niissä ohjeena on Circle socks (rav), josta tosin käytin vain tuota varren mallineuletta. Muuten kudoin sukat varpaista ylöspäin, koska se tapa on alkanut tuntua itselle kaikkein parhaalta.
Vaikka nämä sukat ovatkin menossa isälle tai veljelle, ja siis ovat itselleni selvästi isot, silti mallasin näitä omiin jalkoihini kutomisen edistyessä. Kannatti mallailla, koska viime viikolla toinen veljeni sovitti näitä ja totesi niiden olevan just hyvän kokoiset. Veljilläni ja isälläni on kaikilla likimain samankokoinen jalka, mikä on varsin kätevää näin pukinkonttiin tehdessä :)

Lankana näissä sukissa on Zitron Trekking Hand Art, väri Kiruna 515. 
Lankaa kului n. 80g. Sukkien koko on 41/42. 

Näissä kokeilin uudestaan sitä tomaattikantapäätä, kuten edellisessä postauksessa tuumailin.

Sain ottaa kantapään uusiksi kolme kertaa, mutta sitten siitä viimein tuli aika hyvä. Ensimmäisellä kantapääyrityksellä ehdin tehdä vain muutaman lyhennetyn kerroksen, kun tajusin, että olin aloittanut kantapään liian myöhään, sukasta olisi tullut pituudelta ainakin kokoa 46..

Toisella yrityksellä otin kantapäähän taas 2/3 silmukoista ja tein lyhennettyjä kerroksia, kunnes keskellä oli silmukoita jäljellä tuuman verran, niinkuin video-ohje opastaa. Tein näin kaksi lohkoa ja sovitin -- ei istunut, ei yhtään.

Kolmannella l. viimeisellä yrityksellä otin kantapäähän muutaman silmukan vähemmän ja lisäksi tein lyhennettyjä kerroksia kaksi vähemmän (eli keskelle jäi nyt silmukoita yli tuuman leveydeltä).
Tein kaksi kokonaista lohkoa ja (ehkä jopa alle) puolikkaan. En tiedä, miten semmoinen puolikas lohko oikeasti pitäisi tehdä, mutta tulipahan jotenkin väkerrettyä.

Harmi kyllä sukat olivat vielä keskeneräiset, kun veljeni näitä sovitti, niin jouduin kuvaamaan valmiit sukat omissa jaloissani. Sain sentään yhden kokokuvan, missä sukankärkikin pysyi likimain sen näköisenä kuin siellä olisi varpaat täytteenä ;)

Mallineule on yksinkertainen, mutta tuntuu hyvältä ja sopivan tykyltä jalassa ja mielestäni myös näyttää hauskalta. Eli olen näihin sukkiin varsin tyytyväinen. Sukan väri on taas se, mikä vähän mietityttää. Että suostuukohan isä tai veli edes pitämään tämän värisiä sukkia. Itsekin toisaalta tykkään väreistä aika paljonkin, mutta välillä kutoessa silti pisti miettimään, miten ihmeessä olen moista sotkuvärilankaa mennyt ostamaan.

Marraskuu olisi sitten lapaskuu ja ilmoittauduinkin juuri mukaan.. En saanut tässä sukkasadossa tehtyä juurikaan niitä sukkia, mitä alunperin aioin. Joihinkin ei löytynyt sopivaa lankaa varastostani. Uutta sukkalankaa en halunnut hankkia, kun vanhojakin riittää. Eli satoilu menikin niinpäin, että hain lankoihin sopivia malleja. Vaan nyt on varmaan ihan tervetullutta vaihtelua miettiä jotain muuta kuin kantapäitä. Esim. peukalokiiloja! :D

3 kommenttia :

Huopatossunen kirjoitti...

Kivat sukat nämäkin. Jos miehet eivät vielä osaa käyttää noin kauniin värisiä sukkia, olisi aika ruveta opettelemaan :D

Peukalokiiloja mietitään täälläkin ;)

Matleena kirjoitti...

Minusta sukat ovat tosi kauniit, niin kuvio kuin värikin. Upea päästö Sukkasadolle. :)

kio kirjoitti...

onpa hauska pinta sukissa.