tiistai 2. maaliskuuta 2010

Revontuli

Helmikuun huipennukseksi sain tehtyä Revontuli-huivin. Tasan viikko siihen kului, vaikka luulin ja toivoin pakertavani tämän parissa huomattavasti pidempään, koska seuraavaa projektia ei ole tiedossa.

Sen verran myöhään huivi sunnuntai-iltana valmistui, etten jaksanut sitä enää alkaa pingottamaan, joten huivi kävi "pika-pingotuksessa" eilen. En tietenkään malttanut antaa sen olla mattoon nuppineulattuna kovin pitkään, kun piti päästä näkemään, millainen siitä nyt sitten tuli.  Lisäpingotus tekisi huiville hyvää, antaisi sille lisää "terää" ja lisäsenttejä, mutta itseni tuntien tiedän, että enpä taida jaksaa.
Lanka: Evilla 100% villa,  8/2, A30, 170g
malli: Revontuli-huivi, Ullasta

Aivan ongelmitta ei tämä Revontuli-huivi lähtenyt käyntiin, sillä en vaan osannut lukea ohjetta oikein. Sen verran on pakko omaa tyhmyyttä selitellä, että olin flunssassa huivia aloittaessani..

Olin jotenkin saanut päähäni, varmaankin näkemieni huivikuvien pohjalta, että esim. kaaviossa 1 keskisilmukan molemmin puolin pitää olla reikä. Niinpä ihan itse tulkitsin lisäyksen "Y" sellaiseksi, että se muodostaa reiän. Hieman ihmettelin, miksi ohjeessa ei mainita, että kaavio 1 pitää toistaa peilikuvana keskisilmukan jälkeen, jotta "Y":t muodostaisivat reikärivistön keskisilmukan molemmin puolin.

No, ei se mitään, kudoin tyytyväisenä menemään ja vasta kun tulin kaavioon 2, aloin tosissani ihmetellä, ettei tämä nyt näin voi mennä; vaikka miten olisin kaaviota toistanut, niin malliin kuvittelemani reikärivit eivät olisi muodostuneet oikein. Joten tiesin ymmärtäneeni jotain väärin, mutta en tiennyt, missä kohtaa.. Kunnes yhtäkkiä alkoi alitajunnassa nakertaa ohjeen maininta kahdesta erityyppisestä lisäyksestä, ja että tärkeintä olisi ettei lisäyskohtaan tule reikää. EI REIKÄÄ?! Nytpä ajatus suostui viimein oikenemaan.

Ja täytyy vielä lisää puolustella tätä omaa kömmähdystä sillä, että kaikissa näkemissäni Revontuli-huiveissa on kyllä reikiä niissä lisäyskohdissa.. Reikiä ne on pienetkin reiät. Ilikiää hämäystä :)

Viikko sitten saapuivat Noro Yuzenit  Colourwaylta. My precious.. Kidsilk Hazet eivät ole vielä saapuneet, koska ilmeisesti Rowanilla on jotain toimitusvaikeuksia. Joten Hazeja voi joutua odottamaan vielä tovin jos toisenkin.

Eilen ostin Tuulia Salmelan The Tailored Sweater -opuksen, jota tänään saunaa lämmittäessä jo hieman lueskelin. Aika tarkalta oppaalta vaikuttaa. Toivottavasti sen avulla saan Yuzenit kulutettua viimeiseen langanpätkään. Toiveissa olisi pitkähkö neuletakki päällystakin virkaan keväisille keleille.

2 kommenttia :

MariL kirjoitti...

Kiitos kommentistasi, olen vastavierailulla! :) Kaunis Revontuli, minusta tuo näyttää ihan siltä miltä pitääkin! :) En ole tosin itse tehnyt vieläkään Revontulia, tarkoitus olisi. :)

Ansku kirjoitti...

Aivan mielettömän kaunis ja upean värinen huivi!!Voi kun itsekin tällaisia osaisi tehdä..:)