maanantai 29. maaliskuuta 2010

Välipaloja osa 2

Neuleblääh ei suostu häipymään pääkopasta. Neulon kyllä, mutta aika vähän ja vain pieniä juttuja, koska mitään isompaa en jaksa aloittaa.

En kestä keskeneräisiä neuletöitä, ja olen oppinut että tällaisen blääh-olotilan vallitessa ei kannata aloittaa mitään suurempaa työtä, koska niistä tulee ufoja. Jos nurkissa pyörii ufo, en pysty aloittamaan uutta, inspiroivaakaan neuletyötä. No, ehkä aivan äärimmäisessä pakkotilanteessa se onnistuu, mutta silloinkin kyllä ahistaa koko ajan. :) Niinpä minulla ei työt yleensä ufoudu, koska kaikki joko tehdään loppuun tai puretaan armotta takaisin langaksi.

Purkaminenkin vaan on joskus niin viheliäistä hommaa, koska jotkut langat eivät yksinkertaisesti halua tulla puretuiksi. He haluavat vain tulla joksikin kauniiksi, ja kun he ovat jo päässeet puikoille asti, he eivät enää halua antaa milliäkään periksi. Eivät, vaikka heille kuinka vakuuttelisi, että heistä tulee seuraavassa projektissa vielä paaaljon kauniimpia. Jos mikään ei auta, ja lanka ei millään suostu antautumaan takaisin kerälle, saatan kyllä heittää roskiin koko purkuyritelmän. On niin paljon kivoja ohjeita ja lankoja, joten ei-kivoihin ei malta kovin paljoa tuhlata hyvää neulomisaikaa.

Se Yuzen-villatakki haluaa vielä muhia päässä, joten sitä en pysty vieläkään aloittamaan. Ehkä ensi syksynä! Niinpä neulon Novita Malibusta (vielä yhtä väriä löytyi lankavarastosta!) jonkinlaista liiviä tm. Saa nähdä mitä siitä tulee, ohje on ns. omasta päästä. Liivin etureuna on "feather and fan" -mallineuletta. Tänään satoi rakeita, ja taivas on harmaa, joten ei ollut oikein otollinen kuvauspäivä, ja kuvassa langan väri ei mielestäni aivan täsmää oikeaa.


Lanka: Novita Nalle Four Seasons, väri syksy (815)
Myssy: Siksak-myssy, Ullassa
Kaulahuivi: Jostakin SK:n vauvaneuleliitteestä, jota en nyt löydä mistään. Idealtaan sama kuin Avaimenreikäkaulaliina Ullassa.
Sukat: Junasukat

Ennen tuota liivin aloittamista neuloin pieniä asusteita vauvalle. Ystävän esikoinen syntyy melko pian, joten päätin käyttää ainokaisen syksy-Nalle -kerän voidakseni kokeilla, mitenkä vauvan asusteet syntyvät. Eihän tässä vielä mikään kiire ole niiden kanssa, mutta nämä olivat oikein sopivia välipaloja, kun se neuleinspis yhä antaa odottaa itseään. Junasukat olivat niin hauskat, että piti tehdä kahdet.

Kovin pieniltä ne näyttää, eikä ole lähimaillakaan ketään tuttua vauvaa, jolle voisi sovittaa! Myssyä kyllä kokeilin omaan päähän; venyi aika mahtavasti, muttei sentään ollut minulle aivan sopiva :)
Ehkä näille harjoituskappaleillekin löytyy vielä käyttäjä, joku syysvauva.

Tarkoitus oli kyllä saada kyseinen lanka loppumaan omasta varastosta, mutta noita neuloessani huomasin pitäväni tuosta Syksy-väristä todella paljon, ja päädyinkin tilaamaan sitä kolme kerää lisää! Pakko oli tilata nyt kun sitä vielä (netti)kaupoista löytyy. Tilasinpa "samoihin postikuluihin" myös muita vuodenaikoja, paitsi en kesää, kun sininen ei oikein ikinä iske. Niin että nyt sitä Nallea on entistä enemmän varastossa. Ehkä teen siitä itselleni  junasukat tai tarpeeksi ison siksak-myssyn :D

Ai niin, ne odotetut Rowan Kidsilk Hazet saapuivat Colourwaylta noin kuukausi tilauksesta. En ollut tuotteiden viipymisestä - ihme kyllä - huolissani, koska minua alunperinkin informoivat viiveestä. Lisäksi he veloittivat tuotteet vasta sitten kun pystyivät ne toimittamaan. Nyt kun vielä muistaisin, mitä minä alunperin aioin tehdä noista neljästä kerästä Hazea.

1 kommentti :

MariL kirjoitti...

Oi miten ihana vauvan setti! :)